9,5
Bosbeheer bij Bronkhorst medewerkers die bomen planten in Elspeterbos

Aandacht voor de natuur

Duurzaam bosbeheer staat bij ons op de agenda. Gert Hop, mede-eigenaar van Bronkhorst, leerde al op jonge leeftijd het belang hiervan: "Duurzaamheid betekent dat we keuzes maken die op lange termijn goed zijn voor de natuur en mens. We kappen op bewuste wijze bomen en planten ook weer nieuwe aan.” Samen met Landgoed Elspeterbos heeft Bronkhorst inmiddels 4000 jonge Douglassparren aangeplant in het bosgebied van Elspeet.

Bosbeheer spread foto (1) -desk
We planten nieuwe bomen

Arjan Jurry, directeur van Landgoed Elspeterbos, legt uit: “De Veluwe, en dus het Elspeterbos, is onderdeel van het Europees netwerk Natura 2000.” In Natura 2000-gebieden worden dieren, planten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden. Volgens hem duurt het tussen de 25 en 30 jaar voordat de geplante sparren volwassen zijn. “De bomen die hier geplant worden, plant ik dus voor mijn kleinkinderen”.

Bronkhorst medewerkers die bomen aanplanten in Elspeterbos
Om te kunnen nemen, moeten we teruggeven

Men denkt soms dat we in onze bossen beter niet kunnen kappen. Echter consumeren we allemaal hout: we ontbijten aan een houten eettafel of zetten onze fiets in een houten schuur. Dat is in principe geen probleem. Gert vertelt: “Ik geloof dat we de aarde mogen bebouwen en de grondstoffen mogen gebruiken. Zolang we dit bewust doen en een lange termijn visie hebben, zal er straks voor onze kinderen en kleinkinderen voldoende bos zijn. Dit kunnen zij op hun beurt weer gebruiken voor bouw en recreatie.”

Bronkhorst medewerkers die bomen aanplanten in Elspeterbos
Onze duurzame belofte

Wereldwijd wordt er steeds meer met hout gebouwd. Niet alleen veranda’s en poolhouses, maar ook houten woningen en houten details zijn populair. Hierdoor wordt hout een schaars middel. Algemeen directeur bij Bronkhorst, Gert Klaassen, vertelt: “De productontwikkeling van ons bedrijf gaat in een sneltreinvaart. Dus is duurzaam ondernemen nog urgenter: minder materialen gebruiken en onafhankelijker zijn van schaarse middelen. Onze bijgebouwen blijven van ‘Bronkhorst-kwaliteit’ én zijn toekomstbestendig."

Bronkhorst medewerkers die bomen aanplanten in Elspeterbos
0 +
Wij hebben meer dan 19 jaar ervaring in de realisatie van luxe bijgebouwen
0 %
Erkend om onze persoonlijke aanpak, maatwerk en 100% ontzorging
0 +
Met een team van ruim 35 vakmensen werken wij aan unieke projecten
werkwijze en belofte

De Bronkhorst belofte

Omdat we de hoogste kwaliteitsstandaard claimen, hebben we 4 pijlers opgesteld waar u ons aan mag toetsen. Wij noemen deze belofte ook wel: de Bronkhorst belofte.

Lees meer
Bosbeheer belofte -desk

Hans Snel, adviseur bij Bronkhorst

“Iedere wens verdient een aanpak op maat. Samen creëren we uw ideale buitenverblijf.”
Afspraak maken
Quote afbeelding Hans met klanten -desk